På onsdagen släppte Svenska Simförbundet truppen till långbane-EM, som avgörs i Glasgow den 3 till den 9 augusti.

Med i truppen är Jönköpings SS-simmarna Victor Johansson, som är uttagen för att simma 400 meter fritt, 800 meter fritt och 1 500 meter fritt, och Hanna Eriksson, som är uttagen för att simma 200 meter fritt och 400 meter fritt.

Både Johansson, född 1998, och Eriksson, född 1999, kommer från Nässjö ursprungligen.

– Det ska bli jättekul att simma ännu ett seniormästerskap och representera Sverige, säger Hanna Eriksson.

Vad har du för mål i EM?

– Jag vet inte riktigt hur konkurrensen kommer att vara. Men semifinal hade varit riktigt kul att gå till. Om man pratar tidsmål så vill jag komma under tvåminutersgränsen på 200 fritt. Det är en gräns man gärna vill gå under och jag har varit nära två gånger nu.

Eriksson har chansen att komma under den där drömgränsen redan innan EM, då det mästerskapet är några månader bort. Härnäst väntar ett månadslångt träningsläger i Spanien för stortalangen.

– Där kommer vi att lägga basen inför EM. Jag ska åka med det norska landslaget på ett höghöjdsläger. Victor (Johansson) har varit med dem tidigare och den här gången fick jag möjligheten att åka med. Det känns som en bra möjlighet. Vi åker om en vecka och är borta i nästan en månad.

Annons

Efter lägret väntar bland annat SM i Landskrona – men det är EM som är det stora målet för Hanna Eriksson den här säsongen.

– Det är ju jättekul att få tävla med dem man har sett upp till ett tag. Förhoppningsvis kommer jag att vara med i samma lag som Sarah (Sjöström) på 4x200 meter fritt. Blir det så kommer det att bli en höjdpunkt, Sarah har jag sett upp till i typ tio år.

Victor Johansson, JSS, är uttagen till långbane-EM.
Foto: Patrik Sjöblom

Fakta: Hela EM-truppen

Hanna Eriksson, JSS, Jessica Eriksson, Uddevalla, Louise Hansson, Helsingborg, Sophie Hansson,..

Fakta: Hela EM-truppen

Hanna Eriksson, JSS, Jessica Eriksson, Uddevalla, Louise Hansson, Helsingborg, Sophie Hansson, Helsingborg, Sara Junevik, Falu SS, Magdalena Kuras, Triton, Ida Lindborg, Malmö, Sarah Sjöström, Södertörn, Christoffer Carlsen, Helsingborg, Gustaf Dahlman, Västerås, Isak Eliasson, Spårvägen, Robin Hanson, Järfälla, Gustav Hökfelt, Neptun, Victor Johansson, JSS, Adam Paulsson, Elfsborg, Erik Persson, Kungsbacka, Björn Seeliger, Södertälje, Simon Sjödin, Neptun, Johannes Skagius, Sundsvall.