Hjältevadshus är inne i en tuff period. För knappt tre veckor stod det fast att husföretaget varslat 100 av sina 250 anställda. Anledningen uppgavs vara att flera större ordrar skjutits på framtiden då bostadsmarknaden blivit svårare.

Nu har Pulsenkoncernen beslutat, där Hjältevadshus ingått sedan 2012, att Pontus Eklind ska avgå som vd för det småländska husföretaget.

– Både vi och hela småhusmarknaden har gått in i ett annat läge och vi ser att vi behöver ett nytt ledarskap inom bolaget för att möta de förändrade behoven på marknaden. Som ägare har vi ett långsiktigt engagemang i våra bolag och vi ser stor tillförsikt i att Hjältevadshus unika byggmetod och höga kvalitet kommer fortsätta vara med och förnya den svenska husmarknaden, säger Jonus Bartholdson, vd för Pulsenkoncernen i ett pressmeddelande.

Målet är att en ny vd ska ha rekryterats på Hjältevadshus före sommaren. Christian Meijer, ordinarie CFO på Pulsen Retail AB, kommer tillsammans med ledningsgruppen för Pulsenkoncernen driva verksamheten tills en efterträdare är på plats.

Relaterat: LO bjuder in till krissamtal efter alla varsel: ”Vi känner oro”
Relaterat: Efter varslet på Hjältevadshus – facket ryter ifrån mot politiken
Relaterat: 100 anställda varslas: ”En tuff dag för oss alla”