Det var vid 12.30-tiden som en ordningsvakt uppmärksammade att flera medlemmar ur organisationen delade ut flygblad vid entréerna på A6.

– Vi har haft gott om polispatruller där och vi har bedömt det som att de höll en allmän sammankomst som inte var tillståndsgiven, säger Kristian Malzoff, vakthavande polisbefäl.

Eftersom det inte fanns något tillstånd har polisen nu upprättat en anmälan om brott mot ordningslagen. Men det är inte nazistiska Svenska Motståndsrörelsen som får en anmälan på sig, utan den medlem som arrangerat sammankomsten. Enligt vakthavande befäl har det varit ett problem att få reda på vem det är.

Annons

– Det har dock inte varit något tryckfrihetsbrott, hets mot folkgrupp eller liknande i deras material. Vi har tittat igenom det, säger Kristian Malzoff.

Enligt uppgifter till tidningen ska medlemmar ur organisationen varit aggressiva mot de som inte velat ha flygbladen.

– Knycklade man dessutom ihop dem blev man, som en bekant till mig, både kallad jävla kärring och fotograferad, säger en person till tidningen.

– Det är någon enstaka som har ringt in till oss och reagerat, men jag har inte fått information om att det ska ha varit något bråk eller liknande, uppger Kristian Malzoff på polisen.

Vid 15-tiden hade poliserna börjat lämna A6 eftersom flygbladsutdelningen avtagit.