Reaktionerna har varit starka kring det inlägg som publicerades på lördagen om en nazistflagga på bron i Stockaryd. Många skriver att det är förskräckligt och obehagligt med sådana symboler i närområdet. Kommentarer om att man blir arg, ledsen och besviken återkommer flera gånger och en som också reagerat är kommunalrådet Stefan Gustafsson (KD), som själv bor i Stockaryd.

Relaterat: Magnus Utvik: Politisk extremism kan inte utbildas bort

— Jag är förfärad och känner ett obehag att det finns de som vill sätta upp en så hemsk symbol i vårt samhälle. Det fortsätter det här som många pratat om med de aggressiva reaktionerna mot Jimmy Durmaz och vi har pratat en del om det under måndagen hur kommunen ska agera kring händelser som detta.

För drygt två månader sedan städade man upp klotter med rasistiska budskap i Vrigstad. Stefan Gustafsson tror att det handlar om personer som kommer utifrån som gör detta.

Stefan Gustafsson (KD), kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Sävsjö samt själv boende i Stockaryd.
Foto: Caj Källmalm

— Vi har goda skäl att tro att det är personer som reser runt i Småland och gör den här typen av skadegörelse. Det finns säkert personer av den här åsikten även i kommunen, man får inte vara naiv, men Polisen har uppmärksammat att det åker runt den här typen av personer i länet och gör saker som detta.

Samtidigt har många reagerat mot både kommentarerna riktade mot Jimmy Durmaz och nazistflaggan i Stockaryd. Flera berömmer de som plockade ner flaggan och Stefan Gustafsson tycker att motreaktionerna som händelsen har fått är bra.

Annons

Relaterat: Brandmän missnöjda — avgaserna blåser rakt in bland kläder och 10 grader i duschen

— Det är positivt att se hur folk står upp mot det här och säger ifrån. Jag känner glädje att folk står upp för grundläggande värderingar och visar respekt för varandra. Kanske är det så att en del vaknar upp nu och ser vad som håller på att hända så att sunda värderingar kommer tillbaka.