Enligt en läsare som kontaktat tidningen var det personal från ett dagis som hittade en massa slängda sopor i ett skogsområde.

— Men polisen ville inte ta tag i det utan ring kommunen var svaret. Annars fanns det till och med namn och adress på en kartong, som låg slängd bland skräpet. Om polisen inte har resurser eller intresse av att lösa ett vardagsbrott av det här slaget, vad tror man då att respekten för polisen ska komma ifrån, skriver en läsare i ett mejl till tidningen.

Sopsäckar i skog

Nedskräpningen, som är ett brott, ska ligga i ett område vid Träslända framgår av inlägg på sociala medier.

— Vem gör så här? Massor av sopsäckar ligger inne i skogen också. Vad ska man göra, vem ska man ringa? skriver en person i ett inlägg.

Annons

— Så här har det tyvärr varit i flera år, folk slänger saker i skogen, inte ok, skriver en annan person.

En kvinna har kontaktat tidningen i samma ärende, nedskräpningen nära Träslända.

"Hel bagage full"

— Jag blir så arg när folk gör på det här viset. Det måste vara ett helt bagage fullt på en bil som någon åkt dit och bara slängt ut skräpet i skogskanten. Där finns bland annat ett omslag från ett paket från Postnord med namn och adress på, så det borde gå att kontakta den personen och höra efter hur skräpet hamnat där, säger hon.

Hon berättar också hur hon en annan gång polisanmält ett liknande fall, där ett namn och adress fanns med i skräpet.

— Den gången sökte polisen upp vederbörande i alla fall.

Tipsar om app

På hemsidan för "Håll Sverige rent" tipsas om en app, där folk kan rapportera om nedskräpning.

"Har du någon gång sett en skrotbil, ett båtvrak eller en dumpningsplats och velat göra något åt det? Nu kan du rapportera in det i en mobilapp. Appen är gratis att ladda ner och lätt att använda. Hjälp oss att dokumentera nedskräpning i Sverige. Ta ett fotografi med din telefon och skicka in till oss på Håll Sverige Rent. Med din hjälp kan vi i ett första steg dokumentera och kartlägga nedskräpningen. Med appen kan du rapportera: Nedskräpning, illegal tippning, skrotbilar och båtvrak."

Rapporterna hamnar hos "Håll Sverige Rent".

"På de ställen i landet där vi har ett samarbete med kommunen eller annan markägare går rapporterna till dem för vidare hantering. Vi kan inte lova att skräpet försvinner där det inte finns något samarbete, men alla rapporter kommer att användas av oss i arbetet att stävja nedskräpningen".