Nicole Ström tog emot priset i samband med en föreningsträffen tidigare i veckan.

– Mina föräldrar visste om det i förväg och lurade dit mig. När jag fick höra mitt namn läsas upp hamnade jag nästan i chocktillstånd, säger en glad pristagare.

I somras upplevde Nicole, som representerar Aneby Muay Thai, sin hittills största idrottsliga framgång. I sitt första världsmästerskap tog hon hem en silvermedalj.

– Det känns fantastiskt att bli uppmärksammad för det och få det här priset i en sport som kanske är lite mer i bakgrunden.

Även om Aneby Muay Thai har rätt många ungdomar i verksamheten redan i dag, hoppas Nicole att nya utövare hittar till klubbens träningslokal.

– Det vore kul om priset resulterar i att fler vill ta del av vår gemenskap.

17-åringen går andra året på det naturvetenskapliga programmet på Holavedsgymnasiet i Tranås. Det innebär mycket plugg, som ska kombineras med daglig träning. Nicole vilar bara på lördagar och när en match närmar sig kör hon dubbla pass.

– Men jag behöver en paus i pluggandet, träningen ger stabilitet. Det är också viktigt att hinna umgås lite med kompisar på fritiden.

Hon har sina föräldrar, Jimmy Carlsson och Louise Ström, som tränare. Nicole är noga med att framhålla sin mamma och pappa.

Annons

– De betyder jättemycket. Utan dem hade jag aldrig kommit så här långt min sport. De har en stor del i min utmärkelse, men det tror jag att de kände när priset delades ut.

Nästa år går Nicole upp till C-klass, vilket innebär att det kan vara vilka åldrar som helst på dem hon ska boxas mot.

– Nu letar vi matcher, troligen även i Danmark, där det är lättare att hitta motståndare.

Hon funderar även på att ställa upp i senior-SM.

– Och helt klart ha jag junior-SM i sikte, säger hon.

Motivering till utmärkelsen

”Ung fighter som med mycket träning och stor målmedvetenhet utvecklats till muaythaiboxare..

Motivering till utmärkelsen

”Ung fighter som med mycket träning och stor målmedvetenhet utvecklats till muaythaiboxare av yppersta toppklass, vilket under året bevisats med imponerande resultat. Framgången startade med Junior-SM-guld i mars, vilket gav landslagsplats och biljett till Junior-VM i Thailand i somras. Där visade hon internationellt snitt och återvände till Sverige med ett Junior-VM-silver”.

Läs mer: Det kan bli VM för Nicole

Läs mer: Föreningen bygger om lokalerna