Fredrik "Nizze" Nilsson har suttit med i styrelsen sedan 2011 och varit ordförande i föreningen Fiesta Eksjö sedan 2014.

Han var delaktig när det gjordes ett omfattande förändringsarbete i föreningen 2013. Han berättar att man kommer att göra en del förändringar framöver igen.

— Det återstår en hel del arbete till årsmötet i höst/vinter. Jag kommer att tacka för mig vid årsmötet, säger han och fortsätter:

Annons

— Jag känner att jag behöver lägga mer tid på mig själv och min familj. Jag tror att min fru kommer att bli väldigt glad. Jag har fått lägga många timmar på föreningen. Jag känner att jag behöver göra något annat nu.

Fredrik Nilsson betonar att han inte kommer att lämna föreningen helt och hållet när han slutar som ordförande. Han kommer att vara delaktig på olika sätt, men inte sitta med i styrelsen.

— Det är med sorg i hjärtat jag avgår som ordförande. Hade livet och förutsättningarna varit annorlunda hade jag velat hålla på med detta hur länge som helst.

Han säger att man har en bra relation i styrelsen och han upplever att han är omtyckt och har gjort ett bra jobb.

— Beslutet har jag tagit av personliga skäl. Men jag kommer inte tacka för mig helt och hållet. Jag bor i stan och kommer vara engagerad i föreningen, men jag kommer inte vara ordförande.

— Det kommer inte vara några problem med att hitta en ersättare. Det finns jätteduktiga personer som utan tvekan kan ta över det här ordförandeskapet, säger han.