Nordea har i dagsläget verksamheter i Eksjö, Nässjö, Vetlanda och Tranås. Men den 30 september är det sista dagen som kontoret i Eksjö har öppet för sina kunder.

Carl Nyström, regionchef Nordea Household Småland-Blekinge, berättar att förändringen handlar om att ambitionen är att bli bäst på rådgivning.

— Att det är kontoret i Eksjö som flyttas är på grund av kundunderlaget. Det är få kunder som kommer in till oss och använder kontoret. Generellt har besöken till kontoren minskat de senaste åren.

Fler onlinemöten

Annons

Carl Nyström vill inte generalisera kring vilka åldersgrupper det är som besöker kontoren utan menar att det i stället handlar mer om vad det är för typ av ärende man har.

— Var tredje möte vi har sker online. Då finns vi tillgängliga även under kvällar och helger.

Hur kommer de övriga kontoren på Höglandet att påverkas av den här förändringen?

— De kommer inte att påverkas. Det skulle i så fall vara att kunderna vi har i Eksjö kommun och bor i ytterområdena i stället väljer kontoren i Tranås eller Vetlanda om de har närmare dit, säger Carl Nyström.

Fler kollegor

Personalen som arbetar i Eksjö, tre personer, kommer att få flytta med verksamheten till Nässjö.

Vad säger personalen om det här beskedet?

— Personalen ser fram emot att få fler kollegor och på så sätt kunna utvecklas. En del i personalen har jobbat länge i Eksjö och känner ett visst vemod att inte få jobba kvar.

— Rådgivningen som kunderna vill ha blir komplexare. För att stärka upp kompetensen och leva upp till vår ambition blir konsekvensen färre kontor i området, säger Nyström.