ENDURO Kjetil Gundersen var snabbast av alla i den 29:e upplagan av Ränneslättsloppet. Norrmannen gick i mål 48 sekunder före tvåan Jonas Karlsson.

– Jag var här och körde 2011, men då kraschade jag så att jag skadade mig lite. Därför var det skönt att få ta revansch nu, säger han.

Gundersen hade bra fart i cykeln och körde taktiskt i inledningen av loppet. Sedan ökade han när det väl började dra ihop sig.

– Jag kände tidigt att jag hade mera fart än de andra så jag kunde ligga på 70–80 procent för att sedan lägga in en stöt mot slutet, säger Gundersen och fortsätter:

Annons

– Men efter en timme så gick bakbromsen sönder. Då fick jag kämpa hårt för att hålla mig kvar där jag var utan bakbroms.

Hur var banan, lätt– eller svåråkt?

Jag tycker den var ganska lättåkt. Det var inte så blött men däremot ganska stenigt och då är det lätt hänt att man kraschar.

Ränneslättsloppet är bara början på hösten för Kjetil Gundersen. Om drygt en månad väntar Gotland Grand National för norrmannen.

– Gotland är mitt stora mål den här säsongen. Jag har alltid drömt om att vinna den tävlingen, säger han och fortsätter:

– Därför var det perfekt att komma hit och vinna Ränneslättsloppet så nära inpå.

Kommer du tillbaka och försvarar din plats nästa år?

– Ja det tror jag. Ränneslättsloppet är en stor tävling som man alltid vill köra.

I damklassen tog Emmily Smalsjö hem segern med god marginal.