Det blev inte många veckor som Erik stannade i Sverige. Viljan att hjälpa flyktingar i kris är viktigare än att vara på hemmaplan. Ett av målen med den stundande resan, förutom att hjälpa så många som möjligt, är att dokumentera vad som egentligen sker i området.

— Den här gången kommer jag att filma med en go pro-kamera. Detta gör jag främst för att folk här hemma ska förstå vad det är som händer. Vi i Sverige kan inte bara slippa ta ansvar. Det handlar ju om oskyldiga barn som dör, berättar han.

Gör stor skillnad

Annons

Sedan Erik hörde talas om lägren och alla barn och vuxna som drunknar i flykten från krig och misär har han ägnat sig helhjärtat åt att på olika sätt försöka hjälpa till.

När han nu för tredje gången ger sig iväg för att volontärarbeta har han bestämt sig för att, förutom hjälpa till i flyktinglägren, ge sig ut på stranden i hopp om att kunna rädda folk i sjönöd. Trots att volontärarbetet kan vara hårt och känslomässigt jobbigt så är det värt allt slit, berättar Erik.

— Vi gör så stor skillnad. Vi volontärer, som är ganska få, kan hjälpa tusentals, säger han.

Vill resa igen

I tre veckor ska Erik hjälpa flyktingar på ön Lesbos. Och som det låter nu är det inte sista gången som han gör den här typen av resa.

— Planen är att fortsätta åka ned, säger han bestämt.