Veckan innan skolan drar igång har det dansats för fullt i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Kaserngatan 14 och i Lilla Hallen vid Furulundsskolan i Mariannelund.

Totalt fyra grupper, uppdelade i olika ålderskategorier, har under ledning av Natalie Timotic i Eksjö och Nicolina Ugarph och Tilda Paulsson i Mariannelund fått en första provsmak av dansvärlden.

– Det har varit jättekul. vi har lärt oss mycket, berättar gruppen av 7-9-åringar som samlats den här förmiddagen i Eksjö.

– Vi har fått prova på jazz, showdans, balett och streetdans, berättar de.

Med glädje, skratt, inlevelse och olika poser tar sig barnen fram genom olika koreografier under det timslånga danspasset.

Nästa helg ska barnen visa upp sina nyvunna kunskaper på Eksjö stadsfest.

– Då samlas alla dansare från Mariannelund, Eksjö och Vetlanda och uppträder, berättar ledaren Natalie Timotic.

Vetlandatjejen Natalie Timotic har en gedigen dansbakgrund med mångårig erfarenhet som dansledare i både Vetlanda och Jönköping.

Just nu studerar hon till gymnasielärare i dans på Göteborgs universitet.

– Det är en femårig utbildning och ganska nyöppnat program, jag ska nu börja andra året. Tidigare har jag gått en barndanspedagogikutbildning på Karlstad universitet.

Vad betyder dans för dig?

– För mig är det både terapi och en kul träningsform. Det som är speciellt med dans är att det både är träning och konst, jag är väldigt intresserad av kultur överlag.

Annons

Danslägrena har arrangerats av Studieförbundet Vuxenskolan och har varit avgiftsfria då de subventioneras genom ansökan av sommarlovspengen som kommunen delar ut.