Det är mycket kamratskap när årets påskbjörkar ska göras i ordning. Det intygar Bengt Wiman och Ingemar Sandh från Lions club i Eksjö. Under torsdagen samlades Lions och Lady lions på energiverket för att befjädra björkarna.

– I tolv år har vi hållit på med de här påskbjörkarna. I år har vi sålt 200 hittills till butiker och företag. Det blir runt 35 000 kronor vi skänker bort till Water means life, berättar Ingemar Sandh, aktivitetsledare.

På stora torget står den stora påskbjörken som Eksjö handel har köpt av Lions. Samtliga björkar kommer från Östra näs i år. Det är Lions clubs nationella projekt som arbetar för rent vatten och brunnar i Somalia.

– Vi ställer ut alla i dag och så får de stå över påsken. Sen hämtar vi in dem efter påsk, det ingår i priset. Vi återvinner det vi kan, säger Ingemar.

Vad är det för fjädrar ni använder?

– Vi har intyg på att de här fjädrarna är biprodukter från Thanksgiving i USA. Då slaktar många kalkoner och då blir fjädrarna en biprodukt som oftast bränns upp. Nu återvinns de, från icke levande djur. Det har vi varit väldigt noga med, säger Ingemar Sandh.