Med dagens teknik blir möjligheterna allt fler. Ett ställe detta kommer bli särskilt tydligt på är i Eksjös senaste butikstillskott. Edgar Security öppnar på lördag vad man kallar för ”Sveriges första smart home security-butik” där man kommer kunna erbjuda kunderna en rad avancerade lösningar för sina hem.

— Det finns egentligen inga begränsningar. Man kan fjärrstyra allt från inbrottslarm och kameraövervakning till lås, ljus, tv, garageportar, kaffeautomaten och kylskåp. Det är upp till var och en vad man vill göra. Vi skräddarsyr efter önskemål, förklarar Markus Edgar, vd för Edgar Security.

Ett växande intresse

— Det finns ett växande intresse för de här grejerna. Folk tycker att det är roligt och spännande att testa nytt, fyller försäljningschefen Kaj Kinnunen i.

Annons

Företaget sysslar redan sedan tidigare med bland annat larminstallationer men ser nya möjligheter med att även ha en fysisk butik.

— Jag tror det är en trygghet för kunderna. Att ha en lokal leverantör som man kan komma in till, prata med och få support och service av, säger Markus Edgar.

”Känns spännande”

Visionerna på sikt är också att allt mer även kunna rikta sig mot företagsmarknaden.

— Det känns spännande att se vart det här tar vägen. Vi har tidigare kört direktförsäljning på privatmarknaden och fått väldigt positiv respons så vi vet att konceptet i sig är välkommet.

Förutom lördagens butiksinvigning kommer Edgar Security även vara närvarande vid Bomässan i Nässjö nästa vecka.