Crille Atting, regissör och Linn Bogmark, producent, tillsammans med sina kollegor i Teatertolvan är i full färd med att planera för höstens stora musikal i Teatertolvans regi.

Namnet på musikalen är Legally Blonde och det kommer bjudas på en fartfylld show lovar arrangören.

– Det kommer inte att bli en enda lugn stund. Om vi tidigare gjort fartfyllda föreställningar så blir det nu gånger tre. Man kommer att gå därifrån väldigt glad, säger Linn Bogmark, producent som varit involverad i tidigare musikaler som Hair Spray och High School Musical.

– Vi är väl ungefär samma yngre gäng som varit igång några år, men vi har även fått in några nya vilket är jätteroligt.

Stor ensemble

Legally Blonde handlar om collegetjejen Elle Woods vars livs består av fester och glamour.

Annons

– Hon lever det perfekta livet tror hon och har en pojkvän, Warner, som ska börja studera juridik på Harvard. Han lämnar Elle för han tror han behöver en mer seriös tjej. Elle ger sig dock inte utan börjar även hon på Harvard för att vinna tillbaka hans hjärta och där händer det mycket, berättar Bogmark.

Till produktionen räknar Teatertolvan att sätta upp en större ensemble.

– Vi har tolv huvudroller och till det säkert 20-30 biroller, många kommer att få chansen att synas lite mer i den här musikalen.

Många från Vetlanda

Intresset för att delta brukar vara stort och redan har anmälningarna strömmat in.

– Det kommer in dagligen och det fyller säkert på ytterligare närmare vår auditionhelg vi har 23-25 februari. Det är många nya som hört av sig och det är kul så det inte är samma gäng hela tiden. De kommer från olika delar i Småland, många från Jönköping och Vetlanda men också från Kalmar.

Merparten är tjejer men intresset bland killar har ökat senaste åren och det välkomnar Teatertolvan.

– Vi behöver både yngre killar och äldre män. De som varit med tidigare stannar oftast kvar för att de tyckt det varit så roligt så vi välkomnar gärna män att testa på musikallivet.

Legally Blonde kommer att ha premiär under oktober i höst. Redan i vår inleds repetitionerna.

– Det är en längre repetitionstid än tidigare så det blir inte lika intensivt. Sedan tar vi uppehåll under sommaren och kickar igång igen runt stadsfesten.