Senast Eva hade en utställning i Aneby bibliotek var i början av år 2015, varför det var dags för ett återseende.

— Det är många naturmotiv i utställningen, men även några abstrakta som jag inte hade sist jag var här. Det kommer jag nog att spinna vidare på framöver då det kan bli vad som helst i slutändan, berättar Eva som hängde sina verk på fredagsförmiddagen.

Tillbaka i Aneby

Annons

Eva bor i Jönköping och är en bekant till Anebybibliotekarien, tillika keramikern, Inger Hällfors, som också ställde ut förra året. Den här gången är det Eva som ensam ställer ut ett 20-tal akvarellmålningar.

Hon har målat sedan slutet av 1970-talet och ställer ut sina alster en gång om året i snitt. På den tiden var det olja som gällde, men allt eftersom gled hon över till akvarellens värld.

— Akvarellen är behändig att ta med sig ut och måla med, för jag målar gärna ute. Det är ett spännande sätt att måla då det händer mer. Jag kan lägga på en färg som sprider sig över pappret på olika sätt, beroende på mängden vatten eller kvaliteten på pappret. Man får tänka på ett annat sätt.

Miljö inspirerar

Norr om Sommen har Eva ett sommarhus där hon hämtar mycket inspiration till sina tavlor. Hon går även en del kurser och träffar en samling damer ibland, vilka målar tillsammans och inspireras.

Utställningen finns att beskåda i biblioteket fram till och med den 8 januari.