Det var tidigare en pizzeria som hette Charlie Chaplin, men sedan i lördags har restaurangen på Storgatan bytt namn till taverna Odysseen. De serverar fortfarande pizza och kebab, men tanken är att menyn ska utvecklas och innehålla fler grekiska specialiteter.

– Alla älskar grekisk mat, säger Adri Spiro.

Han hjälper till i restaurangen, men det är hans bror Jurgen som står i köket. De har också hjälp av sina föräldrar som har arbetat på restaurang i Grekland i mer än tjugo år.

– Det är mamma som tar det största ansvaret för lunchen.

Familjen Spiro kommer från Kalvrita i Grekland, men bor numera i Nässjö. De pendlar till Aneby och den nyöppnade restaurangen.

Jurgen lämnade hemlandet på grund av den ekonomiska krisen. Han har bara varit i Sverige i två år, men talar redan utmärkt svenska. Han har mycket erfarenhet från branschen, bland annat som kock i Storbritannien, men restaurangen i Aneby blir ett nytt steg.

– Det är första gången i Sverige och första gången som eget företag, säger han.

Taverna Odysseen har tagit över pizzeria Charlie Chaplins lokaler på Storgatan.
Foto: Johan Fingal

Restaurang Odysseen kommer att servera lunch med salladsbuffé och kaffe. På kvällarna blir det à la carte och inom kort med fler grekiska alternativ. Familjen Spiro har också sökt tillstånd för alkoholservering.

– Det dröjer någon vecka kanske, säger bröderna.

Med grekiska rätter på menyn kan familjen Spiro erbjuda något som inga andra restauranger har.

Annons

– Vi ska försöka göra mycket god mat. Det är jätteroligt att vara här i Aneby, säger Jurgen Spiro.