Efter två framgångsrika säsonger med Daniel Gustafsson som tränare har klubben valt att plocka in Johnny Quiros på tränarposten.

– Jag lockades av att det finns en bred trupp med intressanta spelare, att det är många engagerade i föreningen och att hallen ger goda förutsättningar för verksamheten, säger han i ett pressmeddelande.

Lagbygget är inte helt klart ännu men Quiros tror på en ny toppstrid för Skirö AIK i division 1. Den gångna säsongen nådde Skirö kvalet mot allsvenskan.

– Hur truppen ser ut i slutänden har naturligtvis betydelse men jag bedömer att vi absolut ska kunna vara ett topplag i division1 södra, säger han.

Jonny Quiros kommer närmast från seriekollegan Målilla Bandy. Han har tidigare varit juniorlagstränare i Vetlanda BK.

Quiros har planen klar för sig hur han vill att Skirö AIK:s lag ska byggas.

– Det gäller att få till en stark sammanhållning där laget kommer före jaget, men samtidigt har plats för individualister, att vi har roligt på resan men ändå kan ställa krav på varandra, Att vi har en tydlig målbild som alla ställer upp på och att alla förstår vad som krävs för att nå målet. Ja, och så är det viktigt att hitta på aktiviteter utanför planen, säger han.