Eftersom att personalchef Anders Nermo valt att lämna sin tjänst och socialchef Ulla Henriksson till våren går i pension söker Eksjö kommun ersättare till två av sina tyngre positioner. Och det verkar gå bra, för om bara några dagar är dessa ersättare klara.

— Vi har haft slutintervjuer nu och ska bestämma oss i mellandagarna. Vi har några kandidater kvar in i det sista, berättar kommunchef Tord du Rietz.

Hård konkurrens

Till jakten på ny socialchef har kommunen haft uppemot ett 20-tal seriösa ansökningar. Under fredagen fanns fem namn kvar på listan, och under julhelgen kommer där bara finnas två kvar.

Annons

— Vi har haft jättebra ansökningar och hård konkurrens in i det sista. Det känns som om vi har kandidater som kommer kunna axla arbetet väl, säger du Rietz.

— Just sociala sektorn är en stor utmaning att organisera. Det är vår största sektor sett till både personal och ekonomi och mycket av förutsättningarna har förändrats de sista åren. Men vi behöver en lugn och trygg person som tänker strategiskt och långsiktigt snarare än att komma med snabba lösningar.

Inte vilka som helst

Till tjänsten som personalchef har kommunen haft ungefär tio seriösa och bra kandidater, berättar du Rietz. Där består listan redan nu av två återstående kandidater.

— Och det är inte vilka som helst som har sökt. Det är personer med utbildning och tidigare erfarenhet av att jobba både som chef och med personalfrågor. Även här eftersöker vi någon som tänker långsiktigt och jag har en jättebra känsla av att båda de återstående kandidaterna skulle göra jobbet kanonbra.

Målsättningen är att de båda nya cheferna ska vara på plats till den 1 april.