Som tidningen tidigare skrivit om så har Torpöns färjeläger varit till salu. Nu är det klart med ny entreprenör som kommer att hyra verksamheten. Det handlar om Linköpingsparet Sabi och Johanna Rüya som i dag driver Biljard Palatset i Linköping med inriktning på bar- och restaurang samt musikevenemang.

– Vi hyrde en stuga vid Sommen och kände direkt att här skulle man trivas att jobba, och i min egen lilla hjärna så växte en dröm att få driva verksamhet i den härliga miljön, berättar Sabi Rüya

Av en slump hittade han sedan en annons i lokaltidningen där Torpöns färjeläger var till salu.

Annons

– Sedan har det varit förhandlingar och nu är det klart att vi hyr första året där vi tar ansvaret för restaurangen, glassbaren och höghöjdsbanan, säger Sabi.

Dagens ägare kommer att som tidigare ansvara färjan, elbåten och Naturum.

Sabi poängterar att det inte kommer blir några större förändringar under första tiden.

– Det är klart vi har visioner och idéer att utveckla verksamheten men i början så kommer vi driva det på samma sätt. Det handlar i första hand om att lära sig mer om Sommen och kommunen och lära känna människor. Lyssna på omgivningens önskemål.

Framåt april hoppas Sabi dra igång verksamheten på Torpön.

– Annika Bergman som är en av ägarna kommer att jobba kvar och sköter bokningar och anställningsintervjuer för personal.

Tills vidare kommer man bedriva verksamheten på Torpön parallellt med Palatset i Linköping.

– Det handlar om att känna på det under första året. Vi bor ändå en bit bort och vi har fem barn i familjen så allt måste fungerar och känna att vi alla trivs.