– Jag har inte använt vår app tidigare. Men nu har jag börjat. Nya SmT-appen är ett lyft för vår lokala nyhetsförmedling, säger Johan Hedenberg, en av veteranerna bland höglandsreportrarna.

Ett stort plus, enligt tidningens mångårige medarbetare, är att prenumeranter som gillar papperstidningen lätt kan komma åt e-tidningen och få fram nyheterna som de ser ut i tryck.

Det går även att bläddra tillbaka i de senaste numren ifall det är en specifik artikel eller en annons du har missat.

– Appen är snygg och smidig och gratis att ladda ner. Jag tycker att alla borde göra det, förklarar Johan Hedenberg.

För den som är mer webborienterad finns en rad nya funktioner. Du kan bland annat välja vilka pushnotiser du vill ha och har möjlighet att skicka insändare och tipsa redaktionen i appen.

– Jämfört med den gamla appen har det skett en jättestor förbättring. Den nya är mycket mer användarvänlig, säger Tobias Karlsson, deskreporter på Höglandet.

Han framhåller också att appen blir mer och mer individanpassad. Om du till exempel läser mycket sportnyheter dyker det upp fler nyheter av den typen och tvärtom.

– Det har blivit mycket lättare att hitta vad man letar efter! säger sommarvikarien Christoffer Åhlander.

Så här laddar du ner nya SMT-appen

SÖK EFTER SMÅLANDS-TIDNINGEN i App Store eller Google Play som finns på din mobiltelefon el..

Så här laddar du ner nya SMT-appen

SÖK EFTER SMÅLANDS-TIDNINGEN i App Store eller Google Play som finns på din mobiltelefon eller surfplatta och ladda ner. Ikonen dyker då upp bland dina appar.

UNDER "MIN PROFIL" kan du logga in för att ta del av Premiumartiklar. Du blir kund på smt.se eller kontakta 036-304040. Alternativt klicka på en premiumartikel för att registrera dig.

UNDER "PUSHNOTISER" kan du välja vilka ämnen du vill och inte vill ha notiser om, till exempel blåljus

Annons