Kristina Winberg berättade tidigare i veckan – via sin egen Facebook-sida – att det ”är mycket hon vill förklara, men att energin tryter”. Hon förklarade även vilka direktiv hon fick av Sverigedemokraterna – att hon skulle vara tyst – när tidningen Expressen ringde henne och ställde frågor om SD-kollegan Peter Lundgren och det ofredande han utsatt en kvinnlig partikollega för.

Fick mejl

Nu framkommer nya detaljer om hur partiet tvingade bort henne med en vecka kvar till EU-valet. I en intervju med Expressen uppger Winberg att hon fick ett protokollsunderlag mejlat till sig på söndagskvällen där det framkom att hon skulle strykas från listan till EU-valet, samt uteslutas ur partiet.

– Det gör mig besviken så klart, jag tycker att de hade kunnat ringa mig, säger Kristina Winberg.

– Det gick kanske 10 minuter från att jag fick det mejlet till att jag hörde på tv att jag var utesluten ur partiet, säger hon till Expressen.

Kristina Winberg säger även att hon inte ”hört ett enda ord” från partiet sedan uteslutningen.

”Jag har fått mycket skit”

– Jag har fått mycket skit för att folk tror att jag har läckt det här till medierna, vilket jag verkligen inte gjort. Varför skulle jag läcka det här så nära ett val? När vi har så bra opinionssiffror?

Annons

Under natten till tisdagen publicerade Peter Lundgren ett videoklipp på Youtube där han träder fram med utpekade kvinnan, SD-ledamoten Sara-Lena Bjälkö. Där förklarar de varför ofredandet inte blivit polisanmäld och att saken är "utagerad".

– Jag känner inte igen det hon säger i klippet. Hon har ju sagt till mig att hon har mått dåligt över det som har hänt, säger Kristina Winberg till Expressen.

Uunder tisdagseftermiddagen kom beskedet att Peter Lundgren, som även polisanmälts, ställer in sin medverkan i såväl slutdebatten inför EU-valet i Sveriges Radio, debatten i Aktuellt och i Aftonbladets toppkandidatdebatt. Han har även tackat nej till medverkan i tisdagens "Malou efter tio".

FOTNOT: Tidningen har upprepade gånger under veckan sökt Kristina Winberg och Peter Lundgren för en kommentar, men utan resultat.

Relaterat: Efter skandalen – SD-toppen Peter Lundgren ställer in under slutspurten
Relaterat: Peter Lundgren talar ut efter anklagelser om sextrakasserier – träder fram på Youtube med kvinnan
Relaterat: Kampanjade för Winberg – nu står de svarslösa inför väljarna
Relaterat: Winberg efter uteslutningen från SD: ”Jag försöker smälta det som hänt”
Relaterat: Forsell (SD): ”Som en blixt från klar himmel”