Det har gått drygt ett år sedan nyinvigningen av de nya lokalerna på Furulidsgatan och föreningens budget har sedan dess stabiliserats.

— Därför kände vi att vi kunde köpa in lite nya redskap. Vi har alltid sagt att vårt överskott ska tillbaka till medlemmarna, berättar P-O Ängegärd vid Aneby gymförening.

Annons

Under hösten har föreningen gjort nya investeringar i redskap till ett värde av 140 000 kronor. Något som är helt nytt för gymmet är det som kallas ”Jacobs ladder”.

— Enligt en man i branschen så är det ett av de mest effektiva förbränningsredskapen. Vi har pratat om den i flera år, men inte haft råd att köpa den förrän nu. Den är roligast av det som vi införskaffat.

Två äldre löpband har blivit ersatta med nya och dessutom har det tillkommit två nya Monark-cyklar. För några veckor sedan satsade Träningsverket även på en rosa vecka, vilket var mycket uppskattat.

— Det är första gången som vi gjorde en sådan grej. Vi gjorde gymmet rosa och aktualiserade vikten av att röra på sig för sin hälsa. Vi höll specialpass och gav folk möjligheten att betala extra träningsavgifter till cancerfonden, vilket landade på 1 200 kronor.

Den här veckan är det blå vecka på Träningsverket med fokus på mäns hälsa, vilket bland annat uppmärksammas med ett maratonspinningspass på onsdag kväll. På söndag eftermiddag hålls ett dansmaratonpass.