Niklas Gälman anslöt till VBK från Sandvikens AIK för två år sedan och har varit en nyckelspelare i lagbygget sedan dess. Med sin blick och förmåga att driva på spelet samt en vass passningsklubba är han en viktig pjäs i Vetlandas trupp.

Relaterat: "Putte" om ovissa perioden: "Jobbig tid som tränare"
Relaterat: Lista: Spelarna som VBK borde hugga på: ”En bättre värvning är svår att landa”

Det kommer han vara i minst två säsonger till. Under onsdagen blev det klart att Gälman och VBK är överens om ett nytt kontrakt.

– Man funderar alltid lite och det är många bitar som ska stämma överens. Men tittar jag på den säsongen vi gjort så har den varit så pass intressant att man vill fortsätta. Det kommer också många bra spelare underifrån som gör framtiden intressant. Dessutom trivs min sambo och jag bra i Vetlanda vilket såklart gjorde det enklare att fortsätta, säger han till klubbens hemsida.

Niklas Gälman tillhör en av de mer rutinerade lirarna i Vetlanda BK. Nu ser han fram emot att få fortsätta resan med VBK och vara med och utveckla de yngre spelarna ännu mer.

Att fjolårets nyförvärv dessutom har fått ett år inom klubben tror han kommer göra stor nytta.

– Jag tycker vi har ett jättebra läge i BK. De nya spelarna som kom in ska göra sin andra säsong, vilket alltid är enklare. Det finns många unga spelare som skrivit på. Det känns häftigt att vara med och utveckla det här laget, säger han.

Sedan tidigare har Vetlanda BK förlängt med Eetu Peuhkuri, Philip Lennartsson, Simon Lundström, Albin Renholm, Pontus Nordström och Emil Nordström. Dessutom har Emil Fedorov, Axel Ekholm och Philip Lindqvist kontrakt som redan sträcker sig över nästa säsong.

Annons

Fotnot: Tidningen har sökt Niklas Gälman.