Nivån Vrigstad spelar på är visserligen fortfarande division 4, men efter att förbundet slopat elitfyran får man ändå kalla Vrigstad för nykomlingar i serien.

Vrigstads IF

Division: Div 4 Norra.

Tränare: Adnan Kahrimanovic.

Nyförvärv: Max Rydahl, Sävsjö F..

Vrigstads IF

Division: Div 4 Norra.

Tränare: Adnan Kahrimanovic.

Nyförvärv: Max Rydahl, Sävsjö FF, Adam Rydahl, Sävsjö FF, Sebastian Göransson, IFK Värnamo, Alen Barnjak, Rydaholm, Samuel Andersson, Värnamo Södra, Ulrik Weidmann, Stockaryd/Rörvik, Arvid Stenervik, Myresjö/Vetlanda, Almin Zahirovic, Liljan.

Förluster: Pierre Johansson, Staffanstorp, Simon Johansson, klubb ej klar, Samuel Ljungkvist, Hultagård, Daniel Aproudu, Nässjö FF, Fredrik Skoog, Hultagård, Arvid Elgefin, slutat, Mikael Thor, slutat, Timmy Abelsson, slutat.

Premiär: Anneberg (borta) 17 april.

Det hindrar dock inte Niklasson från att tycka att Vrigstad ska sikta högre än att bara ordna nytt kontrakt.

– Det finns läge att sikta mycket högre än så.

Det låter lite kaxigt att säga som nykomling eller?

– Det är det. Men ähh, vi spelade fyran förra säsongen och ska göra det nu igen. Får alla bara vara friska och hela tycker jag vi är tillräckligt bra för att vara med längst upp i tabellen.

En av spelarna som behöver hålla sig hel och frisk är just Albin Niklasson.

Annons

24-årige anfallaren fick första halvan av förra säsongen förstörd av skador. Det tacklade han genom att ta sig tillbaka i de åtta sista matcherna och vara med och spela upp Vrigstad en division.

– Jag fick ju vara med på den roliga halvan i alla fall, säger han.

Tränaren Adnan Kahrimanovic är glad över att Albin Niklasson nu kan göra en hel försäsong och hyllar sin anfallares form.

– Han har utvecklats enormt och vi har flyttat in honom till hans naturliga position som anfallare igen. Han är väldigt nyttig för oss. Han är ju en riktig målskytt.

Det har varit en del omsättning på spelare i Vrigstad sedan avancemanget och det har oroat tränaren något.

– Även om vi fått in bra spelare är det tunga tapp vi drabbats av. Timmy Abelsson var en av våra bästa spelare förra säsongen, Pierre Johansson dunkade in mängder av mål och Mikael Thor snackade och drev på laget konstant. Det är en rak linje i det centrala där vi tappat mycket. Men jag tror att spelarna vi fått in är kapabla att göra samma jobb, säger Kahrimanovic som likt Niklasson tycker att det finns anledning att sikta högt.

– Det första att sikta mot måste vara mitten så man slipper flåset mot slutet av säsongen. Men jag tror att vi har potential att vara bland de fem bästa lagen i den här serien.