Felix Alonso är god vän med Raul Jimenez sedan många år tillbaka och nu har han styrt kosan mot Nässjö för att hjälpa både en vän och ett lag i nöd.

Felix Alonso

Ålder: 43 år.

Familj: Fru hemma i Spanien.

Intressen: Musik, film och löpning.

Akt..

Felix Alonso

Ålder: 43 år.

Familj: Fru hemma i Spanien.

Intressen: Musik, film och löpning.

Aktuell: Tar över som coach i Nässjö Basket under ordinarie tränaren Raul Jimenez sjukskrivning.

– Basket är väldigt viktigt, men inte alls viktigt jämfört med folks hälsa, säger Felix Alonso med bara några dagar kvar till Nässjö Baskets seriepremiär.

Annons

Det är en minst sagt annorlunda situation som spanjoren hamnat i. Han berättar att han trivs i Nässjö – men samtidigt är Alonsos mål att komma härifrån så snart som möjligt.

– Jag gör det här för Raul och laget. Men jag hoppas, för Rauls skull, att det bara är en liten tid jag är här.

Ändå är det ett jobb som ska göras.

– Om man tar över ett lag som sparkat sin coach kommer man dit för att förändra saker som inte har fungerat. Men alla vet att Raul har gjort ett bra jobb här så för mig finns ingen anledning att ändra på någonting. Helst ska det vara så smidigt som möjligt för Raul att komma tillbaka genom att så lite som möjligt har förändrats sedan han var här sist, resonerar Alonso.

Man ska alltså inte förvänta sig några drastiska förändringar i Nässjö Baskets filosofi under Alonsos tid i klubben.

– I grunden tänker jag och Raul väldigt lika kring basketen. Vi har en väldigt tät kontakt, en gång i veckan ungefär, och har haft det i flera år nu. Det här är en tuff situation, både för mig och laget, men enda lösningen på vårt gemensamma problem är att arbeta hårt och väldigt målmedvetet.