Det kommer att finnas två pumpar, en för tvåtaktare och en för fyrtaktare. Tvåtaktsoljan används till motorsågar, röjsågar, häcksaxar, mopeder, trimmers, kapmaskiner och andra luftkylda tvåtaktsmotorer. Fyrtaktsoljan passar gräsklippare, jordfräsar, snöslungor, båtmotorer, vibratorplattor, mopeder och andra fyrtaktsmotorer.

— Vi vill öka tillgången på miljöbränsle genom att erbjuda påfyllning i lösvikt, säger Anders Petersson, butiks- och reservdelsansvarig på Lantmännen Maskin på Nydalaområdet i Vetlanda.

Annons

— Nu kan man ta med sig egna dunkar och fylla på istället för att behöva köpa nya dunkar varje gång. Kunderna kan dessutom tanka dygnet runt, fortsätter han.

Miljötänket finns med tack vare färre dunkar men också bränslet klassas som miljövänligt då det nästan är helt fritt från bensen och aromater.

Kollegan Peter Karlsson betonar att man inte kommer kunna tanka bensin och diesel på parkeringsytan utanför butikslokalen, utan att det bara är drivmedel för mindre motorer.

— Vi vet att det varit en efterfrågan på att kunna handla i lösvikt. Både för att slippa alla dunkar men också för att få ner priset, säger Peter Karlsson.

Tankstället är till för allmänheten och framförallt skogsägare men också entreprenörer kommer nyttja det. I kommunen finns sedan tidigare en liknande tankanläggning i Korsberga.