För den som är ett fan av banjomusik är det synnerligen goda tider. Det står nu nämligen klart att Oakland om ett par månader åter står på stadsfestens scen, och de gör det då med ett nytt album i ryggen. Ett album som släpps redan i dag i samband med releasefesten på hotellet.

– Det här blir första möjligheten för publiken att höra våra nya låtar. Det är något vi har jobbat mycket med under en lång tid så det känns jättebra. Det kommer bli en speciell kväll och alla är välkomna, hälsar bandets Jonas Magnusson.

Mer tid på texter

Skivan, som heter ”Once in a while”, består av nio egenkomponerade låtar och har spelats in till och från under två års tid. Det är bandets andra skiva och den kommer finnas tillgänglig både på digitala plattformar och som cd-skiva.

– Man kommer att känna igen vår musik med banjo och stämsång, men just den här skivan kommer nog att växa för vi har lagt ner mer tid på texterna den här gången. Och så har vi använt en större palett av instrument när vi tycker att det har behövts, berättar Jonas.

Publik som missar releasefesten får en ny chans att se Oakland spela igen redan på måndag kväll på Krusagården.

Ytterligare bokningar

Klara för Eksjö stadsfest i augusti är även nybildade Vetlandabandet Dead Perch samt JONO. Dead Perch spelar stoner rock med influenser från bland annat western rock, fast med tyngre touch. Medlemmar är Jimmi Kontio, Fredrik Mikalsen, Isak Wirström och Dennis Wetterling.

Annons

JONO startades 2006 som ett soloprojekt av sångaren Johan Norrby men har sedan dess knutit till sig gitarristen Stefan Helleblad och trummisen Nicka Hellenberg. Musiken beskrivs som melodiös hårdrock med symfoniska och progressiva inslag.