– Efter obduktionen finns det inte längre skäl att ha kvar misstanken mot dem som tidigare satt anhållna. Därför har jag lagt ner misstanken, säger Klas Hellgren vid Jönköpings åklagarkammare.

Vad i obduktionen är det som gör att du tagit det beslutet?

– Jag kan inte gå in i detalj på varför jag tagit det beslutet.

Finns det anledning att misstänka någon annan?

– Jag vill inte antyda någonting av vad obduktionen visat av hänsyn till de närstående. För min del har jag lagt ner misstankarna men huruvida polisen vill fortsätta utreda ärendet är upp till dem.

Relaterat: Ingen häktning för de misstänkta i Stockaryd

Det var på tisdagen i förra veckan som en kvinna I 40-års åldern hittades död i en bostad i Stockaryd. På grund av omständigheterna inledde Polisen en förundersökning om mord, alternativt dråp, och två personer anhölls senare under tisdagen skäligen misstänkta för mord på kvinnan.

Misstanken ändrades på onsdagen till enbart mord och de två personerna förblev anhållna även under torsdagen. På fredagen släpptes de två misstänkta eftersom åklagaren då inte ansåg att det fanns skäl att häkta personerna. Misstanken mot de två personerna kvarstod dock och åklagaren väntade på resultat från obduktionen, något som alltså kom på onsdagen.

Relaterat: Två personer misstänks för mord i Stockaryd

Inte bara åklagaren väljer nu att lägga ner mordmisstanken mot de två som satt anhållna, Polisen utreder inte heller fallet. Stefan Sundling, gruppchef för Grova brott hos Jönköpingspolisen, säger till Svt att det inte finns någonting som tyder på mord.

Annons