"OBOS är samhällsbyggare, och det innebär så mycket mer än att bara bygga bostäder, säger vd Joakim Henriksson. När vi kan vara med och verka på gräsrotsnivå i de verksamheter som gör en ort levande – ja, det är då vi gör skillnad på riktigt.", så står det i ett nyutkommet pressmeddelande från OBOS.

I pressmeddelandet tillkännagavs även att koncernen kommer att göra speciella insatser för att ge tillbaka till "goda verksamheter i samhället" på dem orter där de har fabriksproduktion under 2018. Magnus Brusefält som är sponsringsansvarig på OBOS berättar hur man har valt att investera de pengar man blev tilldelade.

– När Myresjöhus och SmålandsVillan firade 90- respektive 20-årsjubileum i september förra året fick vi besök av vår koncernchef från Norge som utlovade pengar till Myresjö och andra orter där OBOS har sin fabriksverksamhet. Hittills har vi på Myresjöhus valt att investera pengarna i en discgolfbana som finns tillgänglig både för våra anställda och allmänheten. Därutöver har vi valt att ge Myresjö IF en stor del av stödet eftersom vi har ett långt och nära samarbete, säger han.

Pengarna från OBOS lades även på en discgolfbana som finns tillgänglig både för de anställda och för allmänheten.
Foto: Privat

I samband med att Myresjö IF under 2018 firar 75 år valde därför OBOS att tillägna föreningen och dess ungdomsverksamhet en stor del av stödet. Pengarna lades huvudsakligen på nya fotbollar samt ett större poolspel för yngre barn som anordnades i samband med föreningens 75-årsfirande i början av juni.

Annons

– Vi såg det som en chans att ge tillbaka till Myresjöborna och många utav våra anställda. Genom att satsa på Myresjö IF får en stor del av samhället ta del av stödet eftersom många är engagerade i föreningen. Således kan vi upprätthålla en positiv bild av oss som arbetsgivare samtidigt som barn och ungdomar bosatta på orten får en meningsfull fritid, förklarar Brusefält.

Tommy Halldin, ordförande i Myresjö IF, uppskattar OBOS initiativ.

– Myresjö IF är en viktig del i samhället. Samarbetet med OBOS är och har alltid varit betydelsefullt för oss eftersom vi det vi sysslar med är ideellt. Att stödet kommer nu känns som en trygghet då vi står inför ett generationsskifte. Med hjälp av pengarna kan vi säkerställa att Myrvalla blir den naturliga samlingspunkten för fotbollsintresserade ungdomar som vi vill att den ska vara i framtiden, säger Tommy Halldin.