Fram till 2019 ska Prästängsskolan i Eksjö genomgå ett rätt så rejält ansiktslyft. 4 500 kvadratmeter ska byggas om och 1 200 kvadratmeter byggas till för att göra skolan mer modern och ändamålsenlig.

Nu står det dessutom klart att OC Bygg vunnit upphandlingen som totalentreprenör, ett avtal värt 48 miljoner kronor.

— Det är en jättestor satsning på skolan i Eksjö och på hela Storegårdsområdet. Det är andra förutsättningar i skolan i dag och genom det här förbättrar vi arbetsmiljön och tryggheten för både elever och lärare, säger Maria Lund, vd Eksjö kommunfastigheter.

Inflytande i planeringen

Annons

Planerna för renoveringen är framtagna i nära samarbete med skolans personal och elever för att bli så ändamålsenliga som möjligt.

— Vi är duktiga på att bygga och fixa lokaler, men det är ju de i verksamheten som vet vad som behövs. Vi kan bygga jättefint, men om det inte är ändamålsenligt är det gjort i onödan, förklarar Håkan Dufva (KD), ordförande för Eksjö kommunfastigheter.

Läktare och kafé

Tillbyggnaden, som ska ligga på den gräsyta som i dag ligger mellan skolan och Storegårdshallen, ska bland annat innehålla en stor entrédel med läktare och kafé, samt personalrum.

Övriga delar ska bland annat förses med nya ytskikt, fönster, dörrar och delvis ny ventilation. Allt som allt ska arbetet vara färdigt till den 31 december 2018. Inflyttning kommer att ske successivt under tiden. På OC Bygg är man förstås nöjd med uppdraget.

— För vår del är det här ett jättetrevligt basprojekt för ett par år framåt. Vi hoppas kunna knyta till oss flera lokala entreprenörer, kommenterar OC Byggs vd Henrik Hellsund.