Händelsen är polisanmäld men ännu finns ingen misstänkt. Enligt Andreas Burman, golfchef på Eksjö golfklubb, ska någon eller några personer även försökt fiffla med bollautomaten under samma natt.

– De har försökt bryta sig in och trott att det funnits kontanter i automaten, men vi använder bara kortbetalning numera, säger Andreas Burman.

Golfbilarna som blev förstörda tillhörde både klubben själv och medlemmarna.

– Tre bilar har blivit kvaddade. De har tjuvkopplats och körts på ställen på banan där det inte ska köras, och i full fart ner i en bunker.

Nya reservdelar till golfbilarna har beställts. Medan de väntar på att bli reparerade finns endast en golfbil att tillgå.

– Det blir lite bökigt och naturligtvis en kostnad, både för klubben och medlemmarna som äger egna golfbilar. Försäkring på en golfbil är inget man direkt tänker på att skaffa.

Upprepade brott

Andreas Burman berättar att det är andra gången på kort tid som golfklubben haft oönskat besök. Bara för någon vecka sedan bröt sig någon in i ett elskåp och slet ut säkringar.

Efter den senaste polisanmälan har polisen sagt att de ska försöka patrullera oftare längs vägen vid golfbanan i Skedhult under kvällarna.

– Vi ligger lite avsides så det finns inte så mycket man kan göra. Om det fortsätter hända kanske vi får höra med våra medlemmar om att hjälpa till med att vakta, säger Andreas Burman.

Annons