En serie trafikolyckor inträffade när snön började falla över länet.

En lastbil körde av vägen på Furusjöleden mellan Habo och Mullsjö på måndag förmiddag. Detsamma hände även på länsväg 127 vid Landsbro utanför Vetlanda kort därefter. I båda de fallen fick vägen stängas av och trafiken ledas om i väntan på bärgning. En liknande lastbilsolycka inträffade även nordväst om länsgränsen då en lastbil körde av vägen och skapade trafikproblem på riksväg 46 mellan Falköping och Skövde. På eftermiddagen inträffade även en lastbilsolycka mellan Ekekull och Skede utanför Vetlanda.

I Eksjö körde en lastbil fast på riksväg 40 mellan Eksjö och Hult och föraren behövde hjälp för att komma loss. Enligt Trafikverket var trafiken på platsen påverkad mellan klockan 13 till 15.

Ingen person har skadats i någon av olyckorna.

Annons

Det inträffade under förmiddagen även en singelolycka på riksväg 26/47 utanför Habo och i Nässjö så skedde en lättare sammanstötning mellan en buss och en bil. Inte heller i något av de fallen inträffade några personskador, men trafiken påverkades under långa stunder.

Under förmiddagen var det alltså en hel del att göra för räddningstjänsten. Under eftermiddagen steg temperaturen och med det avtog olyckorna.

Senare under dagen körde en bil in i vägräcket på väg 32 mellan Tranås och Boxholm. Inte heller där inträffade någon personskada, men det blev köbildning på platsen.

Operatören vid SOS Alarm säger att i samtliga sju fall tros den plötsliga halkan ha del i olyckorna. I natt väntas temperaturen ligga strax över nollan i länet, så det gäller att vara fortsatt vaksam på vägarna.