Produktionsbolaget HBO Nordic har tidigare varit på flera platser i Småland för att hitta både biroller och inspelningsplatser till den kommande tv-serien. På söndagen hölls en öppen casting på Hotell Högland för att söka efter personer till mindre talroller och statister.

Några som var på plats var familjen Bergström. Barnen Noomi, Nike och Nova samt pappa Johan Bergström sökte alla till en roll i serien.

— För mig handlar det här lite om att prova något nytt. Jag har varit statist en gång tidigare i en film som heter ”Ingenstans är här”. Då stängde jag igen en tom resväska och sa ”Fan”. Jag hoppas att jag kan få två repliker den här gången, säger Johan Bergström och skrattar.

Noomi Bergström, tre år, var en av de yngre sökandena under dagen.

Annons

— Det var jättekul, ropade hon glatt när hon sprang ut från provspelningen.

Under castingen hade hon fått berätta lite om sig själv och vilken förskola hon gick på. Sedan blev hon fotograferad.

En annan sökande var 79-åriga Nässjöbon Lilian Roth. Hon har tidigare spelat amatörteater.

— Jag har varit på en audition tidigare, men det var längesedan, så det här är nytt. Men jag är inte så nervös, det är åldern du vet, man får ett annat lugn när man blir äldre, säger hon.

Tv-serien ”Gösta” handlar om en barnpsykolog som flyttar från Stockholm till en stuga på landet. Regissör är Lukas Moodysson, som bland annat gjort filmerna Fucking Åmål och Lilja forever.

Under lördagen söktes personer i Jönköping och Värnamo och på söndagen kom de till Höglandshotellet i Nässjö. Nästa lördag letar de statister i Vetlanda.

Läs mer: Stor casting inför småländska tv-serien

Läs mer: Barn i Jönköping och Nässjö får provfilma för tv-serie

Läs mer: TV-team söker inspelningsmiljöer