– Allmänhetens intresse för att få ställa ut var väldigt, väldigt stort, säger Lisa Ugarph som är antikvarie på Eksjö museum.

– Det märks att behovet finns hos folk att få visa vad man har gjort, tillägger hon.

Från museets sida förväntade man sig inte så stort gensvar när inbjudningen till utställningen ”Work of art” gick ut.

– Vi tänkte att vi inte behövde begränsa oss geografiskt, eftersom vi trodde att intresset för utställningen skulle vara här i närområdet. Men 103 personer, från olika delar av Sverige, har lämnat in verk, berättar Lisa Ugarph.

Annons

Bland kraven som ställdes på de som ville medverka i utställningen fanns att den som gjort verket ska vara 16 år eller äldre och att verken skulle lämnas direkt på plats, senast den 30 november.

– Intresset var stort i Eksjö med omnejd, men vi har faktiskt folk från till exempel Stockholm, Jönköping och Anderstorp som har kommit ända hit för att lämna sina verk, berättar Lisa Ugarph.

Stor blandning

Det stora intresset innebär att Lilla konsthallen och eventuellt även trapphuset kommer att vara fyllda av spännande verk, signerade ett stort antal konstnärer, mellan den 20 december i år och 11 februari nästa år.

– Alla som lämnade in verk var garanterade att minst ett verk ska visas på utställningen, så det kommer inte att bli någon gles hängning på den här utställningen precis, säger Ugarph och skrattar.

Bland utställarna finns såväl professionella konstnärer som amatörer.

– Det blir nog en jättespännande utställning. Det är allt från skulpturer, akvareller och oljemålningar till fotografier, collage och olika blandtekniker, säger Ugarph.

På sikt kan Eksjö museum åter komma att uppmana allmänheten att skicka in verk.

– Med tanke på det stora gensvaret den här gången funderar vi på om det ska bli ett återkommande inslag, med något eller några års mellanrum, avslutar Lisa Ugarph.