— Vi ligger väl framme i våra förberedelser. Självklart är det lite pirrigt, så här dagen innan tävlingen drar igång. Men allt ser bra ut. Det finns inga orosmoment, förklarade tävlingsledaren Mikael Svensson under torsdagen.

— Bland funktionärerna, som är från hela landet, finns många med rutin inte bara från tidigare Swedish cup-arrangemang, utan även från andra stora skyttetävlingar. Det är en trygghet för oss i tävlingsledningen.

Sävsjöalliansen med företrädare för lokala klubbar drar ett tungt och viktigt lass under tävlingsdagarna. Man har bland annat ansvar för lunchserveringen och kiosken på skyttecentret i Sävsjö.

Annons

— Det är många inblandade i arbetet med Swedish cup. Och det krävs att alla är på tå för att se till att publik och deltagare blir nöjda, säger Mikael Svensson.

Swedish cup anordnas i år för 14:e gången. 560 toppskyttar är anmälda till de olika klasserna för skytte med luftpistol och luftgevär för seniorer och juniorer på dam- och herrsidan. Hela nordiska eliten deltar i tävlingen, lägg därtill skyttar från bland annat Estland, Tyskland, Grekland och Indien.

— Det ska bli intressant att följa de olika klasserna. Konkurrensen är tuff. Men jag hoppas på en och annan svensk topplacering, sa Jonas Edman, sportchef på Svenska sportskytteförbundet, som själv har ett OS-guld i skytte därhemma. År 2000 fick han en fullträff i de olympiska spelen i Sydney och skrev in sig i den svenska idrottshistorien.

— För svensk del är Swedish cup särskilt viktig, eftersom den är avgörande för uttagningen till inomhus-EM i ungerska Györ i februari.

I de olika klasserna återfinns flera deltagare från skyttegymnasiet i Sävsjö. Bland andra Isabelle Johansson, Anderstorp, som Jonas Edman lär hålla ett extra öga på när hon tävlar:

— Hon är självklart intressant. Men jag vill inte sätta för stor press på henne. Jag följer noga samtliga svenska skyttar här i Sävsjö närmaste dagarna.