Jakob Olofsgård inledde sin tjänst i Immanuelskyrkan för åtta år sedan. Innan dess hade han haft andra pastorstjänster men också prövat på att vara bilförsäljare på Atteviks i Jönköping en period. Tidigare var han även krönikör i Jönköpings-Posten.

–Jag har genom åren byggt upp ett stort nätverk och lärt känna många människor inom olika sammanhang. Det har också bidragit till att jag velat göra ett karriärbyte och dessutom jobba mer kontorstid. Pastorsjobbet betyder mycket kvällsjobb, nu får jag mer tid över för familjen.

Qnister är utvecklat och grundat av erfarna bolagsjurister vars vision är att förändra den konservativa bransch som juristbranschen anses vara.

Qnister-GDPR är en egen utvecklad molntjänst som ska hjälpa företag att hantera den nya lagstiftningen kring personuppgifter. Tjänsten riktar sig särskilt till små och medelstora bolag som har en ambition att följa lagen, men som har begränsade resurser internt att hantera frågan.

Vad blir din roll i företaget?

– Jag kommer att bli ansvarig för direktförsäljning av de tjänster vi har att erbjuda. Mina erfarenheter av att ofta ta kontakt med människor tror jag kan ha nytta av i näringslivet.

Annons

När börjar du och ska du jobba med något i Immanuelskyrkan?

–Jag börjar min nya tjänst i början av juni och i Immanuelskyrkan blir jag kvar som vanlig medlem tills vidare.

Kan du tänka dig att jobba som pastor senare i livet?

–Jag stänger inga dörrar, men nu blir det fokus på min nya roll och det ska bli intressant och spännande på samma gång.