LÄS MER: Se bildspel från tävlingen här!

Compton Banker har fyllt 20 år och går nu i pension från tävlandet. Och den där punkten kunde knappast ha satts på ett bättre ställe.

För hemmaryttaren Malin Hellström, 24 år, var felfri med honom när hennes förening, Anebyortens ridklubb, anordnade stortävling under påskhelgen.

– Det var ju lite känslor inblandade när det var sista tävlingen med honom. Men jag är helnöjd med honom efter den här helgen, säger Hellström.

Om det här var slutet för Compton Banker på tävlingsbanorna så var det definitivt ett stort steg framåt för själva klubben som kunde bjuda in till tävling med närmare 800 starter.

Annons

Med nytt underlag i form av fibersand på tävlingsbanan och med många hårt arbetande ideella funktionärer visade klubben att man absolut har kapaciteten för att anordna fler större tävlingar, menar Hellström.

– Jag tror man kommer kunna ha större tävlingar än den här i framtiden, säger hon.

Alla ryttare vet vad en tävlingssäsong innebär i form av resor och tid på vägarna. Därför är det förstås extra välkommet när de där tävlingarna på hemmaplan dyker upp i kalendern.

– Det är jätteskönt att slippa åka iväg för att tävla och jag tycker hemmatävlingarna är årets höjdpunkt.

Och att klubben ser ut att vara på frammarsch värmer förstås ett Anebyhjärta.

– Jag har haft häst på den här gården sedan jag var tolv år och det är ju här man har rötterna. Det är jättekul att se, säger Hellström.

Utöver den här stortävlingen över påskhelgen kommer Anebyortens ridklubb även anordna ponnytävlingar i maj och ytterligare en hopptävling för hästar i augusti.