Consid är ett snabbt växande IT- och managementbolag med 370 anställda fördelade på 13 kontor runtom i Sverige.

— Framför allt är det ett bolag som drar nytta av all kraft som dess organisation och personal bidrar med, så det här är ett pris som jag verkligen delar med mig av till hela företaget, säger Peter som startade bolaget i Vetlanda och själv i dag bor i Nässjö.

— Det handlar om kraft, engagemang och vilja från allas sida och med sådant kommer man långt.

Annons

Utmärkelsen Årets vd syftar till att lyfta fram och belöna goda exempel bland Sveriges vd:ar och genom det goda exemplets makt påverka till ett gott ledarskap och en positiv utveckling av svenskt näringsliv.

Bakom utmärkelsen står Motivation.se som för femte året i rad delar ut priset. Över 300 personer hade samlats i Vinterträdgården på Grand Hôtel och förutom prisutdelningen fick man också lyssna till några av näringslivets toppar som delade med sig av sina erfarenheter.

Priset delades till vd:ar i stora företag, mellanstora företag, mindre företag och årets unga vd. Peter Hellgren var nominerad till priset i kategorin mellanstora företag och fick priset med följande motivering: ”Genom ett uppmuntrande och generöst ledarskap har Årets vd mellanstora företag skapat en trygg företagskultur där medarbetarna utmanas i sin utveckling med stark tillväxt och lönsamhet som resultat. Med en stark vision och förmåga att få alla med på tåget bidrar pristagaren till att skapa sammanhang i en digital samtid som påverkar alla marknader. För Årets vd är entreprenörskap, engagemang och effekt ledord som tar företag och människor framåt - och som pristagaren själv säger: resan har bara börjat.”

Förutom Peter Hellgren var även Marcus Hökenberg på Framtiden AB och Joel Enhörning på Byarums Bruk AB nominerade i klasserna mellanstora företag samt mindre företag.

Hur ska ni fira detta?

— Just nu firar vi med en hamburgare på stan (skratt), men det blir nog något mer senare under kvällen, säger Peter.