Tidigare fanns efternamnen Stillman, Örnskog, Gustafsson, Liv och Davidsson i Kinnarps tak.

Nu finns nummer 22 Petrasek där också. Under fredagen hängdes David Petraseks tröja upp i taket.

Nu får ingen spelare i HV71 bära nummer 22 fler gånger.

- Idag är det ett slutsålt Kinnarps Arena och säkert många fler än så som vill vara med och hylla en av våra största HV-hjältar, sa HV:s ordförande Sten-Åke Karlsson under ceremonin.

Hela Kinnarps Arena var klätt i gult och blått. Speciella Petrasek-tröjor var framtagna och NBS hade ordnat ett tifo med stora bilder på Petrasek.

När Petrasek greppade mikrofonen började han med att tacka en hel del människor, eller "mitt team" som David uttryckte sig.

Annons

- I varje tröjhissning i alla klubbar finns det en hel del människor som har gett en stöd och hjälp längs vägen. Jag vill börja med att tacka mamma och pappa som alltid har pushat mig. Ni lärde mig att aldrig ge upp, säger Petrasek som sedan fortsatte att tacka sin bror, familj, svärmor, gamla tränare, lagkamrater och gamla HV-läkare.

- Jag gav aldrig upp, det är jag stolt över. Jag trodde in i det sista att jag skulle få vara med och vinna igen inför den här publiken. Världens bästa publik. Jag gav allt, säger Petrasek och fortsatte att hylla publiken.

- Ni är underbara. Vi känner alltid att ni är med oss, både i med och motgång. Vi gör det tillsammans.

- Vår kära sittplatspublik. Ni är som jag var som hockeyspelare: Helt okej i grundserien men när det vankas slutspel växer ni, det gillar jag.

Extra känslosamt blev det när "Pettan" pratade om sin bortgångne vän Stefan Liv.

- Ja du, Stefan min vän, nu möts vi igen. Halvvägs upp till himlen möts vi igen. Jag saknar dig varje dag. Att få se min nummer 22 hänga bredvid din nummer 1 kommer i framtiden att få mig att le många gånger. Jösses, vad jag hade velat dela den här dagen med dig.

Innan tröjan hissades till taket sa Petrasek:

- Alla har drömmar, det här är min. "Pettan" out.

Petrasek debuterade i elitserien 1994 och har vunnit tre SM-guld med HV71. Han har spelat 765 matcher i HV-tröjan och har poängrekordet för backar i SHL, 53 poäng. Han har även hunnit med 55 landskamper och vunnit ett VM-silver.

SHL