Plogbilen välte av okänd anledning och låg på ena körfältet på riksväg 40 mellan Eksjö och Nässjö.

— Vi väntar just nu på bärgning och trafiken passerar växelvis i ett körfält. Trafiken börjar tillta nu och det finns risk för köer, säger räddningstjänstens inre befäl Gunnar Hansson vid en tidig kontakt.

Annons

Ingen person kom till skada vid olyckan och föraren av plogbilen kunde ta sig ut på egen hand. Arbetet med att försöka bärga plogbilen tog lång tid och orsakade långa köer i morgontrafiken i båda riktningar.

Vid kontakt med Jönköpingspolisen vid 9-tiden fanns fortfarande en partull på platsen i väntan på att plogbilen skulle bärgas bort från platsen. Ett mindre dieselläckage noterades också.

Klockan 10.50 meddelades att plogbilen nu är bortbärgad från platsen och att trafiken kunde då flyta på som vanligt igen.

Någon timme senare skedde en singelolycka på väg 895 i närheten av Stallarp. En lastbil är inblandad i olyckan, som stod på hjulen när räddningstjänsten anlände. Dock så konstaterades ett bränsleläckage från lastbilen och just nu försöker räddningstjänsten förhindra spridning av det bränsle som läckt ut samt att ta hand om det bränsle som finns kvar i tanken. Det har varit totalstopp på platsen sedan olyckan skedde, och vid 11-tiden var det fortsatt stopp.

— Vi håller just nu på med att få bort all diesel som läckt ut. Det kommer nog ta ett par timmar till innan vägen kan öppna, säger Jerker Sturedahl, räddningstjänsten Jönköping.

Senare under eftermiddagen kunde vägen öppnas på nytt.