Smålands-Tidningen

Annons

Polis tvingades skjuta sin egen polishund: ”Jag har aldrig varit med om liknande”

Polis tvingades skjuta sin egen polishund: ”Jag har aldrig varit med om liknande”

Efter ett avslutat träningspass i polishusets garage gick plötsligt polishunden till attack och högg tag i hundförarens underarm.
— Jag har aldrig varit med om något liknande, säger kommissarien och hundföraren Sten Blomberg.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Här är vägarna där flest viltolyckor inträffar i Eksjö kommun

Nu är det högsäsong för viltolyckorna i trafiken. Tommy Åkerberg, länsansvarig polis i Jönköpings län för viltolyckor, berättar att andelen viltolyckor troligtvis blir fler i år, jämfört med förra året. Det är främst två vägar som är extra olycksdrabbade.

Olle skrev historia i fullmäktige - förste Vänsterpartisten bland beslutsfattarna i Ydre

C-politikern Anders Andersson fortsätter som ordförande i fullmäktige i Ydre i ytterligare fyra år. Det blev klart vid måndagens sammanträde i Ydresalen i Österbymo.

Här skapas ett nytt handelsområde

Just nu är det ett intensivt markarbete som pågår nära Sörängsrondellen i Nässjö.
Ett nytt stort handelsområde är i sin linda och inom kort ska Biltema börja uppföra sin drygt 7100 kvadrameter stora byggnad.

Höjd skatt och dubbelt så dyrt att gå till akuten

Landstingsskatten höjs och det blir dubbelt så dyrt att gå till akutmottagningen. Alliansen anser att väljarna var tydliga i valrörelsen med att de vill ha tillgänglig sjukvård och tre akutsjukhus. Det kostar, menar Allianspolitikerna som också vill satsa på personalen med karriärmöjligheter och bättre löner.

Barn ska erbjudas trygga händer

Föreningar i Aneby har fått värdefull kunskap om hur barn och unga som de tar emot ska känna sig trygga. Helgens kurs var mycket uppskattad.

Intensiv sporthelg till ända

Det blev en intensiv sporthelg runt om på Höglandet. Missade du något? Ingen fara – vi har repriserna, bilderna, målen, glädjen och besvikelsen.

Över 100 körsångare sjöng sånger för livet

Många av dem sjunger vanligtvis i mindre kyrkokörer i vanliga fall. På söndagen är kontrasten därför stor för de 120 körsångare som sjunger för livet i Eksjö kyrka.

Allt för Sverige kom till Bottnaryd

Den populära SVT-serien ”Allt för Sverige” hittade till Småland. De hamnade i Astrid Lindgrens Värld, lärde sig om lördagsgodisets bakgrund och för en av deltagarna blev det en väldigt speciell dag i Bottnaryd.
– Jag känner en större koppling till Sverige och dess folk och jag är stolt över min bakgrund, sa Christina Wright från Tennessee om upplevelsen.
Artikel 2 av 9
Här är vägarna där flest viltolyckor inträffar i Eksjö kommun
Tillbaka till startsidan