Polisen larmades till ett lägenhetshus i Bottnaryd strax efter klockan tio på tisdagskvällen. Det var en person i samma hus som larmade polisen.

— Det är en kvinna i 30-årsåldern som vi får larm om är knivskuren. När ambulans och räddningstjänst kommer dit hittas kvinnan och efter en kort stund hittar vi även en misstänkt person, säger Pia Kling, förundersökningsledare vid polisen.

Den misstänkte mannen och den mördade kvinnan bodde tillsammans. De ska enligt uppgifter till tidningen ha setts bråka verbalt utanför fastigheten tidigare under kvällen.

När det misstänkta mordet sedan inträffat ska ett av parets barn, enligt samma uppgifter, sprungit till en grannfastighet för att söka hjälp. Därefter sprang två vuxna personer till lägenheten där det misstänkta mordet skedde. Då larmades också SOS.

Kvinnan fördes med ambulans till Länssjukhuset Ryhov.

— Hon avlider på sjukhus efter sina skador. Man gör räddningsinsatser men det går inte att rädda hennes liv, säger Pia Kling.

Annons

Den misstänkte mannen ska enligt JP:s uppgifter ha letts ut ur lägenheten av de vuxna personerna som kom dit. På vägen ut ska han ha gjort sig av med mordvapnet, som ska ha varit en kniv, i ett buskage eller liknande. Detta vapen ska enligt uppgifter till JP så småningom ha hittats av polisen när de sökte med hund i området.

Mannen greps 22.30 i närheten av fastigheten och enligt Pia Kling på polisen gick gripandet lugnt till. Mannen ska enligt JP:s uppgifter ha uppehållit sig på en närliggande lekplats.

Under natten har mannen förhörts.

— Han gör vissa medgivanden, men jag vill inte gå in på detalj vad han säger, säger Pia Kling.

Enligt polisen bodde mannen ihop med den nu döda kvinnan. De båda hade barn ihop och de fanns inte i lägenheten när polisen kom till platsen, uppger Pia Kling.

— Det kan ha funnits barn inne i lägenheten tidigare men vi måste hålla ytterligare förhör. Jag har ingen exakt uppgift på var de fanns när polisen kom dit, säger hon.

Polisen har tagit ett misstänkt mordvapen i beslag och enligt uppgifter ska det alltså röra sig om en kniv.

— Skadorna har varit omfattande, säger Pia Kling.

Vad händer med barnen nu?

— Vi får utreda mer vad det gäller de här barnen. De är omhändertagna men de är inte hos myndigheter. De är på en trygg plats.