Odlingen, med fem marijuanaplantor hittades på övervåningen i mannens bostad. I en byrålåda i ett annat rum hittades torkad marijuana. Mannen är nu misstänkt för att olovligen ha framställt 407,3 gram narkotika.

I polisförhör har han erkänt att han odlat narkotikan. På förhörsledarens fråga om varför han odlade marijuana svarade mannen att ”det till 90 procent är för att han är intresserad av att odla och till tio procent för hans egna bruk”.

Den misstänkte påpekade att han endast odlade för eget bruk. Mannen ska också ha fått frågan om när han senast tog narkotiska preparat. På den frågan svarade han att han röker varje kväll innan han lägger sig för att kunna varva ner.

Odlingsutrustning togs i beslag

Mannen har nu åtalats misstänkt för narkotikabrott av normalgraden. Inom kort kommer han att ställas inför rätta i Eksjö tingsrätt.

I samband med husrannsakan på den aktuella adressen togs ett odlingstält, lampor, en transformator, tre fläktar samt en termometer som använts till odlingen i beslag. Åklagaren, som väckt åtalet mot mannen, anser att de sakerna ska vara förverkade.