Enligt polisen har man inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada, efter en händelse med en nu avliden kvinna i Sävsjö. Brottmisstanken gäller de skador som de två barnen har fått i samband med att de blev nedkylda. Flickan ska ha fått allvarliga skador medan pojkens skador betraktas som lindriga.

Annons

— Det finns anledning att tro att ett brott har begåtts. Vi inleder förundersökning mest för att säkerställa att inget brott har begåtts av någon utomstående person. Nästa steg nu är att börja utreda vad som egentligen har hänt, säger Thomas Agnevik, presstalesperson i Polisregion Öst.

Finns det något specifikt som gör att kvinnan misstänks för brott?

— Det är för tidigt att säga i nuläget. I nuläget finns det en hel del frågor som vi måste få svar på och under vilka omständigheter det skedde.

Läs mer: Kvinna har avlidit – hittade nedkyld i natt

Det ska i nuläget inte finnas någon annan misstänkt än den nu avlidna kvinnan, enligt polisen.

Läs mer: Polisen om avlidna kvinnan: "Det är förskräckligt"

Det var på onsdagseftermiddagen som en pojke hittades i en snöhög längs väg 127 i Sävsjö. Han hade inte mycket kläder på sig och var mycket nedkyld. Pojken skjutsades till sjukhus och polisen inledde ett stort pådrag efter pojkens mamma och syster, som också befann sig utomhus. De hittades tidigt på torsdagsmorgonen men mamman avled på sjukhus. Flickan vårdas på intensiven för sina skador och har ännu inte förhörts av polisen.