Det var vid halv åttatiden på torsdagsmorgonen som polisen fick in en anmälan från en villaägare på Grännavägen som haft påhälsningar av inbrottstjuvar. Villaägaren hade jobbat natt och upptäckte inbrottet när han kom hem. Inbrottstjuvarna hade krossat en ruta för att ta sig in i huset.

Senare på torsdagen fick polisen veta att det skett ytterligare ett inbrott i området. En granne till ett hus på Vattengatan hade upptäckt att fönster stod öppna och att en ruta var krossad även här. Detta inbrottet ska ha skett någon gång från onsdagseftermiddagen till torsdagsförmiddagen.

Polisen har gjort tekniska undersökningar i båda husen och konstaterar ett de är genomsökta av en eller flera gärningsmän. Det är ännu oklart vad som har stulits.

Det ska ha hittats vissa spår och polisen kan inte utesluta att det rör sig om samma gärningsmän i båda fallen.

— Bostäderna ligger väldigt nära varandra och tillvägagångssättet är väldigt likartat, säger Thomas Agnevik, presstalesperson på polisen i region Öst.

I nuläget finns ingen misstänkt gärningsman. Boende i området som kan ha sett något uppmanas att kontakta polisen på telefonnummer 114 14. Särskilt iakttagelser från senare delen av onsdagskvällen och från natten är polisen intresserade av.