Sökinsatsen inleddes på tisdagsförmiddagen sedan mannen inte dykt upp på sin arbetsplats. Men på onsdagsmorgonen stod det klart att polisens sökinsats skulle avslutas efter att ny information inkommit.

– Vi söker fortfarande mannen men inte så aktivt som på tisdagen, då hade vi hundar och helikopter insatta, säger Monica Bergström.

Det hör delvis ihop med att mannen tros ha försvunnit i en bil. Men även andra uppgifter som polisen ska ha fått om att mannen ska ha kontaktat en anhörig.

– Men vi behöver fortfarande komma i kontakt med honom för vi är oroliga för honom. Vi vill gärna prata med honom själv innan vi avskriver ärendet, säger Monica Bergström.

Polisen säger att det finns tecken på att mannen undviker kontakt med polis och andra. Fortsättningsvis bedriver polisen sökandet med så kallad allmän spaning. Detta innebär att poliser i yttre tjänst söker efter mannen under sitt ordinarie arbete.

Mannen skulle ha infunnit sig på sin arbetsplats vid 06.30 på tisdagen. Men när han inte gjorde det slogs larm till polisen, som på tisdagsförmiddagen alltså drog igång en större sökinsats i Tranås med omnejd.

På tisdagen letade flera polispatrullen på platser som var bekanta för den försvunne mannen, samt via mobilpejling. Även en polishelikopter, inkallad från Göteborg, spanade efter en blå Skoda mannen uppges köra.

Men fortfarande vid 18-tiden på onsdagen hade polisen alltså inte kommit i kontakt med mannen.

Annons

Polisen är som sagt angelägen att komma i kontakt med mannen eller den som kan tänkas veta mer om var han befinner sig.

– Ring gärna 114 14, säger Monica Bergström.