I början av juli dök det upp ett mejl hos kommunfullmäktiges ordförande som väckte misstankar. I mejlet som tidningen fått ta del av frågar två "avdankade gubbar från Göteborg" om Bengt Samuelsson vill skicka två signerade fotografier. "Det är en av våra stora önskningar". I mejlet uttrycks inget direkt hot och tonen är ödmjuk, men Bengt Samuelsson är misstänksam.

— De skulle kunna göra mycket med det, som att kapa min identitet, förfalska pass eller id-handling eller göra inköp, säger Bengt Samuelsson i ett mejl till tidningen.

Han uppger att han tidigare blivit utsatt för olika typer av hot, men mest samtal och mejl från folk som är missnöjda med kommunala beslut.

Annons

— Men detta tycker jag känns mer olustigt, säger kommunfullmäktigeordföranden.

— Visst finns det människor som har uppfattningar om saker och ting, det får man räkna med som offentlig person. Men jag tror detta kommer öka tyvärr i dagens klimat.

Tidningen har tidigare skrivit om det ökade antalet politiker som blivit utsatta för hot.

"Vi kommer rama in bilderna och hänga dem i våra gillestugor, som vänner och besökare kan se" står det i mejlet från de två männen som också skriver att de studerar geografi och politik. Mejlet kan tolkas som att Bengt Samuelssons bild skulle bli en del av en samling.

— Jag har diskuterat detta med kommunalchef och polis. Polisens utredare säger att det inte är brottsligt att begära sådant här. Jag överväger att polisanmäla, säger Bengt Samuelsson.

Tidningen har försökt kontakta de två autografjägarna utan resultat.