Hon avgår även som vice ordförande i kommunfullmäktige, ledamot i fullmäktige och ledamot i kommunstyrelsen. Hon lämnar likväl sin plats i partiets distriktsstyrelse, samt styrelsen för Tranås Arbetarkommun.

Förslaget från Socialdemokraterna är att Carina Bergman går in som förste vice ordförande i kommunfullmäktige.

Olsson berättar att hon lämnar sina uppdrag med anledning av psykisk ohälsa, bland annat till följd av stress.

Annons

— Jag har fått göra prioriteringar i mitt liv och valt att mina studier, familj och vänner kommer före det politiska engagemanget just nu, förklarar Evelina Olsson.

Hon tillägger att hon även vill prioritera sitt nya engagemang i föreningen Tamam Tranås som jobbar med att skapa mötesplatser som möjliggör vänskap utan gränser för barn, ungdomar och unga vuxna.

Evelina Olsson kommer därmed inte att vara lika politiskt aktiv, varken i offentliga uppdrag eller interna.

— Men jag kommer fortfarande att vara kvar i kultur– och fritidsnämnden då jag inte vill släppa politiken helt. Det är de frågorna som jag brinner mest för i lokalpolitiken.

— Vill även passa på att belysa att psykisk ohälsa är ett stort problem i samhället i dag, inte minst bland unga vuxna. Detta är ett område som vi behöver prata mer om i politiken anser jag, dels för att få bort det tabu som ibland finns kring att prata om detta, men också för att hitta samhällslösningar på problematiken kring att så många människor i dag av olika anledningar drabbas av psykisk ohälsa.