En privatperson på en lägenhetsadress i centrala Eksjö ringer och berättar om de omfattande problem han upplevt kring B-posten.

Sedan februari har postgången blivit ännu sämre, tycker han och kopplar ihop det med att Herenco distribution börjat dela ut en del post.

— Räkningar som kommer regelbundet hinner man ju i alla fall sakna och få fram innan sista betalningsdag, suckar han och beskriver sedan hur han tvingats sitta i flera långa telefonköer till olika företag för att få fram sina räkningar.

Grannens post

Annons

Han berättar också om hur han ofta får andra personers post i sin låda och hur grannar i sin tur kommer och ringer på med hans feldistribuerade brev.

— Och jag har inte bara en utan två tydliga namnskyltar på dörren så det kan inte bero på mig att posten inte kommer fram, säger han.

Dyr biltur

En påminnelse från Transportstyrelsen om att han inte betalat trängselskatten efter ett Stockholmsbesök blev droppen.

— Avgiften var på 22 kronor men eftersom jag inte fått inbetalningskortet tvingades jag betala 500 kronor i påminnelseavgift, säger han och är inte direkt glad över att på detta sätt fått bidra till statskassan.

En koll med Transportstyrelsen visar att dess räkningar och påminnelser som tidigare distribueras av Postnord inom Eksjö.