Det är första gången Flisby samhällsförening har ett anordnat rally av det här slaget och i framtiden hoppas arrangörerna att det blir en folkfest.

– Vi har ordnat det här rallyt för vi vet att det finns ett stort intresse, säger Börje Sundbäck, ansvarig för arrangemanget i Flisby.

Han fortsätter:

– Det fina är att det blir ett forum för att lära känna folk här på bygden. Med tiden när man lärt känna fler kan det nog bli en riktig folkfest.

Det som blir speciellt med detta mopedrally är att även traktorer får vara med. Det är inte så vanligt, men det förekommer.

– Vi vet om att det finns några här i trakten som håller på med traktorer, därför ville vi inkludera de också, berättar Börje.

Alla får vara med

Alla mopeder får vara med i rally, det kommer vara allt från gamla 50-tals mopeder till nya EU-mopeder. Traktorerna är gamla veterantraktorer. Det är flera lokala föreningar som hjälper till med att arrangera detta rally och för att få dit mer publik har de sina knep.

– På en av de första stationerna på rallyt finns det bagageluckeloppis. Det är populärt här i trakten. Vi har även lite tävlingar, en är det snyggaste fordonet, en annan är hur man bäst matchat klädsel på föraren till årsmodell på mopeden samt ett frågeformulär med tekniska frågor, säger Börje.

Banan går på småvägar genom vacker natur och sevärdheter, längs med vägen finns det även mindre tävlingar samt tillgång till fika och korv.

Annons

Frida Berntling